delta one handle kitchen faucets

Sharepoint job interview questions

SHARE POINT INTERVIEW QUESTIONNAIRE

 

 

 

 

Q1. Explain application pool in reference to share point?

Ans. Application pool refers to the group of one or more URLs that are served by a particular worker process or processes.

 

Q2. Present an Instance of service applications in share point ?

Ans. Following service applications in share point are all valid instances.

Usage and Health Data Collection service

User Profile service

State service

Visio Graphics Service

Web Analytics service

PerformancePoint Service Application

Access Services

Business Data Connectivity service

Search service

Excel Services Application

Word Automation Services

Managed Metadata service

Secure Store Service

Microsoft SharePoint Foundation Subscription Settings Service

 

Q3. Define Visio Services?

Ans. It allows to share and view Microsoft Visio Web drawings. Data connected Microsoft Visio 2010 Web drawings to be refreshed and updatated from various data sources is also enabled by it.

 

Q4. What is Content Deployment?

Ans. It does the work of copying content from a source site collections to a destination site collections.

 

Q5. Certain things can be run with in the SharePoint sandbox? Give examples.

Ans.  Some things can be run within the SharePoint sandbox. These are as follows:-

Microsoft InfoPath business logic

Custom Microsoft SharePoint Designer workflow activities

Web Parts

Feature receivers

Event receivers

 

Q6. Explain and differentiate between a SP Site and SP Web object.

Ans. SP Site object is a collection of sites and contains the various sub sites and the information regarding to them whereas the SP Web object is an instance SharePoint Web and contains things like the orignal content.

 

Q7. Explain the potential components for a single server and multiple servers with potentially several tiered farms ?

Ans. A built-in SQL Server 2008 Express database is leveraged by a single-server SharePoint Server 2010 environment. The limitations are Scalability, installation failure with built in database on a domain controller,the database size limitation of not being larger than four GB, and we cannot use user profile synchronization in a single server with built in db installation. A multiple tier farm would be a 3 tier topology which is considered to be more efficient physical and logical layouts to support scaling out or scaling up and it also provides better distribution of services across the member servers of the farm. One can add Web servers to the Web tier, add app servers to the application tier, and add database servers to the database tier thus it is considered a good architecture.

 

Q8. Explain BDC ?

Ans. BDC is an abbreviation for Business Data Catalogue which is used to connect an external database and we can view it in share point.

 

Q9. What is the difference between BDC and BCS?

Ans. BCS is new in SharePoint2010 and stands for Business connectivity Services. Using BCS one can read and write into the external Database. In BDC, one can only perform the reading from external Database.

 

Q10. Explain Web part life cycle?

Ans. Web Part Life Cycle is explained from initial steps as follows:-

OnInit– to configure the webpart.

RenterContents– it generate the out-put in html.

OnUnLoad– to unload the web part.

Dispose– to free the memory.

LoadViewState– The view state of the web part is populated over here.

OnPreRender– it is use to change the web part properties.

OnLoad– to load add controls.

CreateChildControls– It is use to create controls and set its property.

 

Q11. Point the advantages of SharePoint 2010 services architectures design?

Ans. The most common i.e. single farms with a single service application group have the advantages of easy deployment, simple service application allocation, effective resource utilization and cohesive management. On the other hand, multiple service application groups are less common with the advantage of potential individual management of service applications and allowing data isolation also being more complex to deploy and maintain allows targeting of sites to particular service applications. Enterprise service farms is uncommon because it is a complete farm dedicated to service applications still used as it promotes autonomous management and high levels of data isolation.

 

Q12. Explain Layout Pages in SharePoint?

Ans. Layout of a content page in SharePoint is defined by a layout page. They are not same as master page and are contained inside the content area surrounded by a mater Page.

 

Q13. Explain the debugging of SharePoint Webparts?

Ans. We can simply drag and drop complied .dll in GAC and recycle the app pool to debug the SharePoint webpart. Upgrade solution command can also be using stsadm.

 

Q14. Explain the process of adding Code behind to a Custom Application Page or a Layout Page in SharePoint?

Ans.  With our custom Layouts page we do not deploy a code behind file. Although to access the code behind we can have the page inherit from the complied dll of the solution.

 

Q15. Explain web part zone?

Ans. Web parts reside in Web part zones. Each webpart zone can contain number of webparts and can be used to create a webpart Layout Page by positioning in a specific way.

 

Q16. Explain Features?

Ans. In SharePoint a set of functionality can be activated and de activated at various levels which represents features. Features can be used in varied ways from adding a link to the site settings page to creating a complete fully functioning Project suite which can be further added to any SharePoint site. Following are the levels developers can scope feature to :-

Web , Site,  Web Application , Farm

 

 

 

Loading... Next Page »